REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žižkovské jelito

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokrm z podušených slezinek, vepřových škvarků, uvařených krup a dalších ingrediencí.


Ingredience:
400 gvepřových slezinek
300 gkrup
100 gvepřových škvarků
100 gcibule
50 gsádla
2 ksstroužky česneku
1/2 lžičkydobromyslu (oregána)
1/2 lžičkymletého pepře
voda
sůl

Postup:

1. Kroupy několikrát propláchneme horkou vodou a v osolené vodě s kouskem sádla uvaříme doměkka
2. Na zbytku sádla zpěníme na jemno nakrájenou cibuli
3. Přidáme na masovém strojku umleté slezinky, chvíli podusíme
4. Nakonec pokrm promícháme s kroupami, ochutíme kořením, česnekem a podle chuti dosolíme.

Doporučení:

Podáváme s kyselým zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy