REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zimní polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydatná obědová polévka gulášového typu obohacená o zeleninu.


Ingredience:
250 ghovězího předního
200 gbrambor
150 gkořenové zeleniny (nejvíce petržele, méně mrkve a nejméně celeru)
2,5 lpitné vody
1 ksvelké cibule
1 ksmasité papriky
1 ksvětšího stroužku česneku
2 lžičkymleté sladké papriky, nejlépe maďarské
divoké koření (bobkový list, nové koření ...)
hladká mouka
sádlo
pepř
sůl
petrželka nebo pažitka na ozdobení

Postup:

1. Na jemno nakrájenou cibuli mírně osmahneme tak na lžíci sádla, přidáme na kostky nakrájené maso, které zprudka opečeme spolu s cibulí, aby se pěkně zatáhlo
2. Obsah hrnce zasypeme kvalitní mletou paprikou, zamícháme a zalijeme horkou vodou
3. Základ okořeníme pepřem, přidáme bobkový list, podrcené nové koření, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, osolíme a dáme vařit
4. Asi po 1 hodině do polévky přidáme oloupané, nakrájené brambory, proužky očištěné papriky, se solí utřený česnek, polévku zaprášíme moukou, důkladně promícháme a vše dovaříme doměkka
5. Hotovou horkou polévku podáváme ozdobenou petrželkou nebo pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy