Zavařovat se dá i v zimě! Připravte si výbornou vitamínovou marmeládu z exotického ovoce, například kiwi, mandarinek a medu.
Ingredience:
1 kg | ovoce (8-12 mandarinek a 8 kusů kiwi) |
4 lžičky | medu |
1 sáček | BIO třtinový želírovací cukr 3:1 |
nebo | |
Želírovací cukr 3:1 |
Postup:
- Kiwi oloupeme a pokrájíme na menší kousky, mandarinky oloupeme a měsíčky zbavíme blanek, aby marmeláda nezhořkla
- Ovoce rozmixujeme, přidáme med a BIO třtinový želírovací cukr 3:1 a důkladně promícháme
- Směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut
- Hotovou marmeládou plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout
- Skleničky skladujeme na suchém, chladné a tmavém místě.
- nejste BIO fanoušek? Nevadí. Marmeládu stejně dobře připravíte s běžným Želírovacím cukrem 3:1 Labeta
- nezapomeňte, že z kyselých mandarinek a kyselého kiwi, bude i kyselá marmeláda, kterou možná budete muset dosladit trochou cukru – nebojte se proto marmeládu v průběhu vaření ochutnat. Ochutnávejte vždy jen čistou lžičkou – olíznutou lžičku nepoužívejte víckrát, zvýšili byste tak kazivost marmelády
- chcete ze skleničky marmelády vytvořit dárek od srdce? Nebo jen rádi zdobíte skleničky ve spíži? Přihoďte do košíku Dekorační set a udělejte z nudné skleničky stylovou krásku!
Inspirujte se i dalšími recepty na chutné marmelády a džemy – ZDE.
Zdroj: www.labeta.cz