REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeppole – koblihy z Neapole

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Originální neapolský recept na smažené koblihy plněné a ozdobené pudinkovým krémem a třešněmi v sirupu.


Ingredience:
Na těsto, asi na 8 kusů koblih:
150 gmouky 00
70 gmásla
40 gcukru
2 gsoli
250 mlvody
3 ksvejce
nastrouhaná kůra z 1 ks citrónu
olej na smažení
třešně v sirupu
Na pudink:
250 mlmléka
75 gcukru
25 gkukuřičného škrobu
3 ksžloutky
polovina vanilkového lusku

Postup:

1. Ve velkém hrnci zahřejeme vodu spolu s máslem a solí, až dosáhne voda bodu varu, nádobu sundáme ze zdroje tepla a vmícháme mouku, za stálého míchání, dokud obsah hrnce nedostane homogenní směs
2. Směs dáme opět na zdroj tepla a pokračujeme v míchání, dokud nebude hmota v hrnci mít patinu bílé barvy, pak přidáme cukr, zamícháme a necháme vychladnout
3. Do vychladlé hmoty přidáme nastrouhanou kůru a vejce, vše promícháme a přendáme do cukrářského sáčku, pomocí kterého tvoříme kruhy na plechu vyloženém papírem na pečení
4. Smažíme koblihy, které opatrně vkládáme i s papírem na pečení do většího množství horkého oleje, papír pak musíme ihned vytáhnout, dozlatova usmažené koblihy vytáhneme a necháme okapat
5. Připravíme si krém; mléko zahřejeme v hrnci spolu s vyškrábanou dužinou vanilky, přidáme jeden žloutek a mouku a nejlépe metličkou mícháme, přidáme zbytek surovin, směs dáme na zdroj tepla a za stálého prošlehávání necháme zhoustnout, sundáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout, v lednici pak úplně ztuhnout
6. Nakonec vychladlé koblihy přepůlíme, naplníme částí pudinku a povrch koblih zdobíme pudinkem a třešněmi v sirupu, můžeme je také posypat moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy