Originální neapolský recept na smažené koblihy plněné a ozdobené pudinkovým krémem a třešněmi v sirupu.
Ingredience:
Na těsto, asi na 8 kusů koblih: | |
150 g | mouky 00 |
70 g | másla |
40 g | cukru |
2 g | soli |
250 ml | vody |
3 ks | vejce |
nastrouhaná kůra z 1 ks citrónu | |
olej na smažení | |
třešně v sirupu | |
Na pudink: | |
250 ml | mléka |
75 g | cukru |
25 g | kukuřičného škrobu |
3 ks | žloutky |
polovina vanilkového lusku |
Postup:
1. Ve velkém hrnci zahřejeme vodu spolu s máslem a solí, až dosáhne voda bodu varu, nádobu sundáme ze zdroje tepla a vmícháme mouku, za stálého míchání, dokud obsah hrnce nedostane homogenní směs
2. Směs dáme opět na zdroj tepla a pokračujeme v míchání, dokud nebude hmota v hrnci mít patinu bílé barvy, pak přidáme cukr, zamícháme a necháme vychladnout
3. Do vychladlé hmoty přidáme nastrouhanou kůru a vejce, vše promícháme a přendáme do cukrářského sáčku, pomocí kterého tvoříme kruhy na plechu vyloženém papírem na pečení
4. Smažíme koblihy, které opatrně vkládáme i s papírem na pečení do většího množství horkého oleje, papír pak musíme ihned vytáhnout, dozlatova usmažené koblihy vytáhneme a necháme okapat
5. Připravíme si krém; mléko zahřejeme v hrnci spolu s vyškrábanou dužinou vanilky, přidáme jeden žloutek a mouku a nejlépe metličkou mícháme, přidáme zbytek surovin, směs dáme na zdroj tepla a za stálého prošlehávání necháme zhoustnout, sundáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout, v lednici pak úplně ztuhnout
6. Nakonec vychladlé koblihy přepůlíme, naplníme částí pudinku a povrch koblih zdobíme pudinkem a třešněmi v sirupu, můžeme je také posypat moučkovým cukrem.