REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žemlové kulaté knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené knedlíky z mouky, žemlí a dalších ingrediencí.


Ingredience:
100 ghrubé mouky
150-200 mlmléka
1-2 lžícemásla
8 kshousek
2 ksvajec
špetka muškátového oříšku
hrst nasekané petrželky
voda
sůl

Postup:

1. Housky nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, pokropíme mlékem a necháme ho vsáknout
2. Přidáme vejce, změklé máslo, sůl, špetku muškátového květu, prosátou polohrubou mouku, na jemno nasekanou petrželku, vše zamícháme a necháme odpočinout
3. Z připravené hmoty vytvarujeme stejně velké kulaté knedlíky o průměru asi 5 cm, vložíme do většího kastrolu s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 12-15 minut, během vaření je otočíme, pak je děrovací lžící vyjmeme, rozkrojíme a podáváme k houbové omáčce.

Doporučení:

Chceme-li mít knedlíky jemnější a nadýchanější, ušleháme z bílků sníh a zapracujeme ho do těsta.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy