REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelné knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohové knedlíky připravené z anglické slaniny, mouky, zelí a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gkysaného zelí
400 ghrubé mouky
200 ganglické slaniny
2 kstvrdších rohlíků
2 ksvajec
1 kszakysené smetany
mletý kmín
voda
sůl

Postup:

1. Anglickou slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme a promícháme s rohlíky na kostičky nakrájenými 2. Pak přidáme scezené překrájené kysané zelí, rozšlehaná vejce se smetanou, vše promícháme, osolíme, okmínujeme a postupně přidáváme hrubou mouku, dokud nevznikne nelepivé těsto
3. Z připraveného těsta vytvarujeme kulaté knedlíky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15-20 minut podle velikosti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy