REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žemlový bylinkový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky připravené z kostiček den až dva starých žemlí (rohlíků), vaječného žloutku, hrsti nasekané petrželky, hrubé mouky, prášku do pečiva a mléka.


Ingredience:
300 ghrubé mouky
100 gden až dva starých žemlí (rohlíků)
1 hrstlistů čerstvé petrželky
1/3 sáčkukypřícího prášku do pečiva
cca 200 mlmléka
1 ksvaječný žloutek
hrubá mouka na vyválení
sůl

Postup:

1. Tak den či dva staré žemle (rohlíky) nakrájíme na menší kostičky, ty necháme oschnout v pokojové teplotě, nebo je můžeme na chvíli vložit do trouby vyhřáté na nejmenší možnou teplotu
2. Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme žloutek, mléko, nasekanou petrželku a sůl, vypracujeme řidší těstíčko, do něj pak vmícháme kostičky pečiva, necháme 15-20 minut odpočinout
3. Těsto znovu promícháme, přendáme na pomoučený vál a navlhčenými rukami vytvarujeme dva válečky
4. Knedlíky uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vaříme asi 20 minut, po vyjmutí je ihned, ještě horké, nakrájíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy