REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelný salát s hřiby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento zelný salát podáváme jako přílohu k masitým jídlům, nebo samostatně jako lehkou večeři s celozrnným pečivem.


Ingredience:
500 gbílého zelí
2 lžičkynastrouhaného zázvoru
2 ksčervené masité papriky
0,3 lzavařených hřibů
sojová omáčka
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Zelí jemně nastrouháme, prosolíme, okmínujeme a necháme 2-3 hodiny odležet až změkne a pustí šťávu, tu slijeme
2. Omytou, jadřinců zbavenou červenou papriku nakrájíme na nudličky
3. Hříbky opláchneme od láku, promícháme se zelím, vmícháme nastrouhaný zázvor
4. Salát ochutíme pepřem, sojovou omáčkou a necháme vychladit.

Poznámka:

Autor: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy