REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelňačka s uzeným

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zelňačka připravená z kysaného zelí, brambor, uzené pečeně a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gbrambor
500 gkysaného zelí
200 guzené pečeně
50 gmásla
500 mlmléka nebo sladké smetany
3 ksstroužky česneku
1 kscibule
2 lžičkymleté papriky
1 lžícehaldké mouky
1 lžícerajčatového protlaku
mletý černý pepř
kmín
voda
sůl
čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:

1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, ty dobře vypereme ve studené vodě
2. V hrnci na rozpuštěném másle zpěníme mletou papriku, ihned ji zalijeme vodou a vložíme připravené brambory,dáme vařit
3. K poloměkkým bramborám přidáme vyprané a překrájené zelí, oloupanou a na na jemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a kmín, společně vše uvaříme doměkka
4. Do mléka nebo smetany zašleháme vidličkou mouku a tekutinu přilijeme do vařící polévky, promícháme a přidáme lžíci protlaku, polévku provaříme a dochutíme ji solí a pepřem
5. Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky a necháme je v polévce prohřát
6. Hotovou zelňačku rozdělíme na jednotlivé talíře a zdobíme nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Na jednotlivé porce na talíři můžeme ještě nalít trochu sladké smetany, polévka tak bude jemnější. Uzené můžeme nahradit třeba klobáskou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy