REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelnačka s klobásou II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z kysaného zelí, paprikové klobásy zakysané smetany a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1500 mlvývaru nebo vody
500 gkysaného zelí
250 gpaprikové klobásy
200 gzakysané smetany
50 gsádla
1 kscibule
2 lžícehladké mouky
1 lžičkamleté sladké papriky
špetka mleté pálivé papriky
mletý černý pepř
špetka mletého kmínu
sůl

Postup:

1. Klobásu podélně rozpůlíme, nakrájíme na plátky, v hrnci na rozehřátém sádle opečeme dokřupava a pak ji vyndáme
2. Oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno nasypeme do výpeku po klobáse, opečeme dozlatova, zaprášíme hladkou moukou, mletou sladkou i pálivou paprikou a lehce ještě vše orestujeme
3. Přilijeme chladný vývar nebo vodu a jíšku dobře rozmícháme, přidáme pokrájené kysané zelí a uvaříme doměkka
4. Nakonec do polévky vložíme opečenou klobásu, dochutíme solí, pepřem, kmínem a ještě krátce povaříme
5. Před podáváním do ní vmícháme zakysanou smetanu a můžeme ji ozdobit i kopečkem smetany.

Doporučení:

Pokud chceme mít polévku jemnější, ještě před krájením zelí propláchneme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy