REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelňačka bez zahušťování

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hustá obědová polévka z uzených žeber, vývaru ze žeber, kysaného zelí, brambor a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 kguzených žeber
300 gkysaného zelí
1 kelímekzakysané smetany
1 kelímeksladké smetany
5 kskuliček nového koření
4 ksvětší brambory
3 ksstroužky česneku
3 ksbobkové listy
podle potřeby ocet a cukr
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Žebra spolu s kořením a celým oloupaným česnekem uvaříme doměkka
2. Vývar scedíme, maso obereme a překrájíme
3. Do uzeného vývaru dáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme dle chuti, po cca 5 minutách přidáme překrájené (event. propláchnuté) zelí a vaříme cca 12 minut
4. Nalijeme obě smetany, dle chuti ocet, dochutíme cukrem, solí a taky pepřem
5. Nakonec přidáme obrané maso a vše ještě prohřejeme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy