REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelňačka s klobásou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta na chutnou obědovou polévku. Česká zelňačka s uzeninovou vložkou.


Ingredience:
280 gbílého zelí
200 gsmetany
30 ghladké mouky
30 gsádla
3-4 ksstředně velkých brambor
3 ksvětší stroužky česneku
2 kspikantní klobásy
1 ksvětší cibule
1,5 lvody
1 lžičkamleté sladké papriky
mletý černý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Očištěné zelí nakrájíme na nudličky a dáme do hrnce s vroucí mírně osolenou vodou
2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky a spolu s kmínem a prolisovaným česnekem je přidáme do polévky
3. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme ji na sádle, pak zaprášíme hladkou moukou a mletou paprikou
4. Tmavší jíšku naředíme vývarem ze zelí a chvíli povaříme, nakonec jíšku scedíme, přidáme do polévky a ještě povaříme
5. Před dovařením přidáme klobásky nakrájené na silnější kolečka
6. Na samotný závěr zelňačku zjemníme smetanou a ještě malou chvíli povaříme.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy