REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninový vývar základní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní vývar ze zeleniny a koření vhodný jako základ (polotovar) k mnoha dalším receptům.


Ingredience:
250 gnakrájené, předem očištěné zeleniny (mrkev, celer, petržel)
50 goloupané cibule
2 lpitné vody
10 kskuliček celého pepře
6 kskuliček nového koření
1 kscelého bobkového listu
sůl

Postup:

1. Do hrnce nebo většího kastrolu dáme vodu a mírně ji osolíme
2. Přidáme na nudličky nebo na kolečka nakrájenou zeleninu, cibuli a koření a vše vaříme 25 až 30 minut
3. Uvařený vývar procedíme a dále použijeme dle příslušných receptur.

Doporučení:

Čistý vývar bez zeleniny, vydrží v lednici i několik dní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy