REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninový vývar s bramborovými flíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninový vývar z povařené brokolice, květáku, mrkve, celeru a kedlubny, s vložkou flíčků z bramborového těsta.


Ingredience:
100 grůžičkového květáku
100 grůžiček brokolice
2 ksřapíky celeru
1 ksvětší mrkve
1/2 ksmalého řapíkatého celeru
1/2 kskedlubny
3 lžíceoleje
1 lvody
sůl
Na bramborové flíčky:
1 ksvětšího bramboru
1 ksvejce
4 lžícehladké mouky
hladká mouka na pomoučení válu
sůl

Postup:

Příprava bramborových flíčků:
1. Brambor oloupeme a nastrouháme, osolíme a chvíle necháme stát
2. Z nastrouhané brambory vymačkáme přebytečnou tekutinu, přidáme vejce, mouku a vypracujeme tužší těsto
3. Připravené těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát, nakrájíme ho na menší čtverečky, ty uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je zcedímePříprava vývaru:
1. V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme úzké plátky očištěné mrkve, celeru a kedlubny
2. Přidáme 1 l vody, přivedeme k varu, pak vývar také osolíme
3. Přisypeme růžičky květáku a brokolice a špalíčky celeru, polévku povaříme asi 5 minut, pak vložíme flíčky a necháme je prohřát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy