REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová polévka v chlebu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z mrkve, petržele, celeru, kedlubny, hrášku, zelí a zeleninového vývaru, servírovaná ve vydlabaném bochníčku chleba.


Ingredience:
4 ksmalých bochníčků chleba
Na polévku:
100 gmraženého hrášku
2 lžíceoleje
1 lžícemásla
1,5 lzeleninového vývaru
1 kskedlubny
1 ksmrkve
1 kspetržele
1 kscibule
1/2 ksceleru
1/4 kshlávky zelí
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou mrkev, petržel i celer nakrájíme na kostičky, hlávkové zelí a oloupanou kedlubnu na středně silné nudličky
1. V pánvi na rozehřátém oleji s máslem orestujeme oloupanou na proužky nakrájenou cibuli, přidáme kořenovou zeleninu, zelí i kedlubnu, vše osmažíme, zalijeme zeleninovým vývarem, podle chuti osolíme, opepříme a zvolna vaříme asi 20 minut, před koncem vaření ještě přidáme hrášek a vše pak společně dovaříme
3. Bochánky chleba shora seřízneme, vydlabeme je lžící, nalijeme do nich hotovou polévku a ihned podáváme, aby se chleba nerozmočil.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy