REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová polévka se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z půlky květáku, čtvrtky celeru, pórku, petržele, mrkve, kostky bujónu a koření, s vložkou rýže a nastrouhaného sýra.


Ingredience:
1,25 lvody
1 kskostky bujónu
1 kspórku
1 ksmrkve
1 kscibule
1 kskousek petržele
1/2 kskvětáku
1/4 ksceleru
60 grýže
3 lžícenastrouhaného tvrdého sýra
1 lžíceoleje
zelená petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, osmahneme ji na oleji, zalijeme vařící vodou
2. Přidáme kostku bujónu a povaříme
3. Do polévky přidáme na sucho opraženou rýži a vše vaříme, až bude rýže měkka
4. Do hotové polévky nasypeme nastrouhaný sýr, podle potřeby okořeníme, osolíme a zasypeme nasekanou zelenou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy