REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninový vývar základní II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta na zeleninový vývar určený k dalšímu zpracování. Tento vývar používáme jako základ zeleninových polévek, k podlévání dušeného masa, do omáček nebo na přípravu pokrmů ze zeleniny.


Ingredience:
200 gočištěné mrkve
200 gočištěné kedlubny
200 gočištěného celeru
200 gočištěné petržele
3 lvody
2 ksoloupané, středně velké, cibule
3-4 kszrnka pepře
1 lžičkasoli

Postup:

1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky a zalijeme ji vroucí vodou
2. Přidáme pepř, osolíme a přivedeme k varu, teplotu snížíme a zvolna vaříme, za mírného probublávání, cca 30 minut
3. Nakonec vývar přecedíme a dále použijeme dle příslušných receptur.

Doporučení:

Na přípravu zeleninového vývaru lze použít také jiné druhy zeleniny, třeba i brambory, ovšem poměr jednotlivých druhů musí být vyvážený!

Poznámka:

Čistý vývar bez zeleniny, vydrží v lednici i několik dní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy