REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninový salát s falafelem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z okurky, rajčat, mandlí, rukoly, polníčku a smažených cizrnových kuliček, pokapaný citronovou šťávou a olejem.


Ingredience:
100 grukoly
100 gpolníčku
50 gloupaných mandlí
4 ksrajčat
1 ksokurky
citronová šťáva
olivový olej
Na těsto:
400 gcizrny z konzervy
2 lžícehladké mouky
1 hrstčerstvého koriandru
2 ksstroužků česneku
1 ksčervené cibule
1 ksvejce
mletý římský kmín
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Slitou cizrnu rozmačkáme na kaši, promícháme s oloupanou na drobno nakrájenou cibulí, oloupanými, utřenými stroužky česneku, vejcem, moukou, na jemno nasekaným koriandrem, dochutíme mletým kmínem i solí a necháme 1 hodinu v chladu odležet
2. Mandle nasekáme a nasucho opražíme v pánvi
3. Z připraveného těsta lžící tvoříme kuličky a smažíme je ve vrstvě rozehřátého oleje asi 3 minuty
4. V míse promícháme na menší kousky nakrájená rajčata i okurku, natrhanou rukolu, polníček, přidáme osmažené kuličky, opražené mandle, zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem.

Doporučení:

Do těsta můžeme přidat lžíci sezamové pasty tahini.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy