REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninový eintopf s klobáskami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V jednom hrnci připravená hustá zeleninová polévka nastavená několika druhy párků. Tento recept je z pořadu „Kluci v akci“.


Ingredience:
Rozpis na 10-12 porcí:
2 lzeleninového vývaru nebo vody
4 ksrajčat
4 ksmrkve
2 ksřapíky řapíkatého celeru
1 kscukety
1/4 kshlávkového zelí
400 gvinné klobásy
200 gpaprikové klobásy
200 ggrilovací klobásy
olivový nebo i rostlinný olej
mletý pepř
petrželová nať
mletý pepř
sůl
podle chuti ementál na posypání

Postup:

1. Všechny klobásky nakrájíme na větší kousky a orestujeme je na troše dobře rozpáleného oleje
2. Přidáme nakrájenou zeleninu, nejdříve tu tvrdší, tedy zelí, mrkev a celer, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí
3. Jakmile je zelenina téměř měkká, přidáme kolečka cukety a měsíčky rajčat, necháme zavařit, podle chuti polévku opepříme, osolíme
4. Na závěr vmícháme usekanou petrželovou nať, na talíři jednotlivé porce zeleninového eintopfu můžeme posypat nastrouhaným sýrem.

Poznámka:

Více informací o tomto pokrmu se dozvíte v článku Eintopf – neboli jídlo z jednoho hrnce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy