REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninové sabdží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z indické kuchyně plný zeleniny a také chutí a vůní po exotických zemích. Existuje stovky variací, co dům v Indii, to nějaká jiná surovina.


Ingredience:
200 ghlávkového zelí
200 gkvětáku
4 lžíceolivového oleje
1 lžíceindického kari
2 lžičkydrceného římského kmínu
2 lžičkydrceného koriandru
1 krabička (250 ml)kokosového mléka
1 plechovkacizrny ve slaném nálevu
1 hrstčerstvého koriandru nebo plocholisté petržele
4 ksstroužky česneku
3 ksstředně velké brambory
2 ksrajčata
2 ksmrkve
1 ksmladá cuketa
1 kscibule
chilli paprička nebo chilli koření z mlýnku Kotányi
sůl

Postup:
  1. Ve woku rozpálíme olej (nebo ghí), přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět
  2. Přidáme nasekaný česnek, všechno koření a necháme rozvonět, pozor na přepálení, zhořklo by to
  3. Přidáme trochu vody cca 100 ml, květák rozebraný na malé růžičky, na klínky pokrájenou mrkev,nadrobno pokrájenou chilli papričku, cuketu, na větší kousky pokrájené zelí a brambory
  4. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou, po chvíli zchladíme, oloupeme, pokrájíme a přidáme taktéž do pánve, osolíme a dusíme do měkka cca 20 – 30 minut
  5. Přidáme kokosové mléko a cizrnu (tu dáme do sítka, propláchneme vodou a necháme okapat) a ještě 10 minut prohříváme, podle chuti dosolíme
  6. Na talířích posypeme nasekaným koriandrem nebo petrželovou natí.
Doporučení:

Podáváme s rýží, pečivem, nebo jen tak bez ničeho.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy