REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninové nudle s ořechovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené nudle spolu s mrkví a cuketou, servírované polité ořechovou omáčkou, posypané pažitkou.


Ingredience:
300 gnudlí
200 gtaveného sýra
30 gmletých lískových oříšků
1 ksmrkve
1 kscukety
1 lžícemásla
50 mlzeleninového vývaru
šťáva z 1 pomeranče
mletý pepř
pažitka
voda
sůl

Postup:

1. Oloupanou mrkev a omytou cuketu nastrouháme na tenké nudličky
2. Nudle uvaříme v dostatečném množství slané vody podle návodu na obalu a asi 4 minuty před koncem vaření přidáme nastrouhanou mrkev i cuketu, pak vše scedíme a necháme okapat
3. V pánvi na rozehřátém másle rychle osmahneme umleté ořechy, rozředíme je zeleninovým vývarem, přidáme tavený sýr, který necháme rozpustit, pak vmícháme pomerančovou šťávu a přichutíme solí a pepřem
4. Nudle rozdělíme na talíře, polijeme omáčkou a ozdobíme na drobno nakrájenou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy