REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová svačinka v paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V půlce papriky naservírované hranolky zeleniny, olivy a rajčátka, ozdobené koprem nebo jinou bylinkou.


Ingredience:
1 ksvelké masité papriky
2 ksmrkve nebo karotky
1 ksokurky hadovky
větvičky kopru nebo jiné bylinky
několik cherry rajčátek
několik černých oliv

Postup:

1. Zeleninu důkladně opereme pod studenou tekoucí vodou, pak ji necháme okapat
2. Papriku odřízneme u jadřince, ten vyjmeme a vnitřek papriky propláchneme vodou
3. Okurku i oškrábanou mrkev nakrájíme na úzké hranolky, ty ozdobně vyskládáme do papriky
4. Papriku ještě doplníme cherry rajčátky a olivami, ozdobíme větvičkou kopru a můžeme podávat.

Doporučení:

Dno papriky můžeme vylít nějakým chutným studeným dipem, nebo ho podávat v malé misce spolu s připravenou paprikou. Skvělý je například dip česnekový.

Poznámka:

Další studené omáčky a dipy najdete zde: Studene omáčky a přelivy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy