Rýže orestovaná na cibuli, v zeleninovém vývaru,s mrkví, hráškem a kukuřicí .
Ingredience:
250 g | rýže |
40 g | fazolek |
0,5 l | zeleninového vývaru |
2 lžíce | sterilovaného hrášku |
2 lžíce | sterilované kukuřice |
2 lžíce | oleje |
1 ks | menší cibule |
1 ks | mrkve |
Postup:
1. Před vařením rýži dobře propláchneme teplou vodou (zbavíme ji tak nečistot, škrobu a proto nebude po uvaření lepkavá)
2. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli,na menší kostičky mrkev a na malé kousky fazolky
3. Přidáme opranou rýži, krátce opečeme
4. Zalijeme horkým vývarem, osolíme a dusíme pod poklicí (asi 20 minut) do měkka
5. Ke konci dušení přidáme sterilovaný hrášek, kukuřici a již jen krátce prohřejeme
6. Podle potřeby dochutíme solí
7. Hotovou rýži zlehka načechráme vidličkou.
– Rýži vaříme ve větším kastrolu, aby měla kam nabobtnat a mohla se rozložit na tenčí vrstvu a byla měkká jak spodní vrstva, tak i vrchní- Rýži můžeme dochutit Vegetou, dodá jí příjemnou chuť.
Poznámka:– Během vaření rýži nemícháme, protože mícháním se na dně usazuje škrob a rýže by se nám připálila.