REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová rýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rýže orestovaná na cibuli, v zeleninovém vývaru,s mrkví, hráškem a kukuřicí .


Ingredience:
250 grýže
40 gfazolek
0,5 lzeleninového vývaru
2 lžícesterilovaného hrášku
2 lžícesterilované kukuřice
2 lžíceoleje
1 ksmenší cibule
1 ksmrkve

Postup:

1. Před vařením rýži dobře propláchneme teplou vodou (zbavíme ji tak nečistot, škrobu a proto nebude po uvaření lepkavá)
2. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli,na menší kostičky mrkev a na malé kousky fazolky
3. Přidáme opranou rýži, krátce opečeme
4. Zalijeme horkým vývarem, osolíme a dusíme pod poklicí (asi 20 minut) do měkka
5. Ke konci dušení přidáme sterilovaný hrášek, kukuřici a již jen krátce prohřejeme
6. Podle potřeby dochutíme solí
7. Hotovou rýži zlehka načechráme vidličkou.

Doporučení:

– Rýži vaříme ve větším kastrolu, aby měla kam nabobtnat a mohla se rozložit na tenčí vrstvu a byla měkká jak spodní vrstva, tak i vrchní- Rýži můžeme dochutit Vegetou, dodá jí příjemnou chuť.

Poznámka:

– Během vaření rýži nemícháme, protože mícháním se na dně usazuje škrob a rýže by se nám připálila.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy