Zajímavá příloha hlavně k vaječným pokrmům nebo podušené zelenině.
Ingredience:
500 g | dušené rýže |
100 g | šunky |
40 g | ementálu nebo jiného tvrdého sýra |
2 ks | vejce |
hladká mouka | |
sůl | |
Na obalení a dohotovení: | |
2 ks | vejce |
jemná strouhanka | |
sůl | |
olej na smažení |
Postup:
1. Do misky vyklepneme vejce a přidáme nastrouhaný sýr, dobře našleháme
2. Vmícháme dušenou rýži, drobně nakrájenou šunku a sůl
3. Ze směsi na pomoučeném vále tvoříme válečky, krokety, ty obalíme ještě v rozšlehaných, mírně osolených vejcích a strouhance
4. V rozehřátém oleji krokety smažíme dozlatova.
Rýžové krokety můžeme podávat i jako samostatný chod spolu se salátem z čerstvé zeleniny.