REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžové krokety se šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavá příloha hlavně k vaječným pokrmům nebo podušené zelenině.


Ingredience:
500 gdušené rýže
100 gšunky
40 gementálu nebo jiného tvrdého sýra
2 ksvejce
hladká mouka
sůl
Na obalení a dohotovení:
2 ksvejce
jemná strouhanka
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Do misky vyklepneme vejce a přidáme nastrouhaný sýr, dobře našleháme
2. Vmícháme dušenou rýži, drobně nakrájenou šunku a sůl
3. Ze směsi na pomoučeném vále tvoříme válečky, krokety, ty obalíme ještě v rozšlehaných, mírně osolených vejcích a strouhance
4. V rozehřátém oleji krokety smažíme dozlatova.

Doporučení:

Rýžové krokety můžeme podávat i jako samostatný chod spolu se salátem z čerstvé zeleniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy