Rýže orestovaná na cibuli se žampióny.
Ingredience:
250 g | rýže |
100 g | žampiónů |
0,5 l | vody |
2 lžíce | oleje |
1 ks | cibule |
sůl |
Postup:
1. Před vařením rýži dobře propláchneme v teplé vodě(zbavíme ji tak nečistot, škrobu a proto nebude po uvaření lepkavá)
2. Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na tenké plátky nakrájené žampióny,opečeme a vsypeme propláchnutou rýži
3. Promícháme, krátce osmahneme zalijeme teplou vodou, osolíme a dusíme pod poklicí (asi 20 minut) doměkka
4. Hotovou rýži zlehka načechráme vidličkou.
– Můžeme použít i sterilované žampióny, které na trošce másla prohřejeme, vmícháme do hotové rýže a už jen krátce ohřejeme- Místo soli můžeme použít Vegetu, dodá jí větší spektrum chutí.
Poznámka:– Rýži vaříme ve větším kastrolu, aby mohla nabobtnat, rozložit se na tenčí vrstvu, aby vrchní vrstva byla stejně měkká jako spodní – Během vaření již rýži nemícháme, aby se nám nepřipálila, protože mícháním se usazuje na dno škrob.