REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žampiónová rýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rýže orestovaná na cibuli se žampióny.


Ingredience:
250 grýže
100 gžampiónů
0,5 lvody
2 lžíceoleje
1 kscibule
sůl

Postup:

1. Před vařením rýži dobře propláchneme v teplé vodě(zbavíme ji tak nečistot, škrobu a proto nebude po uvaření lepkavá)
2. Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na tenké plátky nakrájené žampióny,opečeme a vsypeme propláchnutou rýži
3. Promícháme, krátce osmahneme zalijeme teplou vodou, osolíme a dusíme pod poklicí (asi 20 minut) doměkka
4. Hotovou rýži zlehka načechráme vidličkou.

Doporučení:

– Můžeme použít i sterilované žampióny, které na trošce másla prohřejeme, vmícháme do hotové rýže a už jen krátce ohřejeme- Místo soli můžeme použít Vegetu, dodá jí větší spektrum chutí.

Poznámka:

– Rýži vaříme ve větším kastrolu, aby mohla nabobtnat, rozložit se na tenčí vrstvu, aby vrchní vrstva byla stejně měkká jako spodní – Během vaření již rýži nemícháme, aby se nám nepřipálila, protože mícháním se usazuje na dno škrob.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy