REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smetanově nažloutlá polévka jemné vůně a chuti.


Ingredience:
2 lvody
240 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
70 gsterilovaného hrášku
2 dlmléka
hladká mouka
petrželka
tuk
sůl

Postup:

1. Pečlivě očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na drobnější kostičky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř do měkka
2. Z tuku a prosáté hladké mouky připravíme světlou jíšku (mouku na tuku za občasného promíchání mírně opražíme)
3. Pak světlou jíšku za neustálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem ze zeleniny, uvedeme do varu a zvolna vaříme za občasného prošlehání cca 20 minut
4. Polévku procedíme hustým cedníkem
5. Do procezené polévky přidáme hrášek, uvařenou zeleninu, mléko a již nevaříme, pouze prohřejeme 6. Dochutíme petrželkou.

Doporučení:

– Do každé zeleninové polévky můžeme místo vody dát vývar z kostí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy