REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová polévka s bramborem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborová polévka s vložkou zmrazené zeleniny, ochucená česnekem a majoránkou, zjemněná mlékem.


Ingredience:
200 gbrambor
140 gzmrazené polévkové zeleniny
40 gtuku
20 ghladké mouky
1 lvody
1/4 lmléka
2 ksmalý stroužek česneku
2 ksrohlíku
sušená petrželová nať
majoránka
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, pak vodu scedíme, ale necháme si ji na další použití
2. Jeden brambor rozmačkáme, utřeme s tukem, hladkou moukou, česnekem, solí a majoránkou, směs přidáme do zcezené vody z brambor
3. Podusíme na tuku zmrazenou zeleninovou směs, přidáme ji do polévky a asi 30 minut vaříme
4. Přidáme zbylé, na kolečka nakrájené brambory, petrželovou nať a hotovou polévku zalijeme mlékem
5. Podáváme s houskou nakrájenou na kostičky a osmaženou na tuku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy