Bramborová polévka s vložkou zmrazené zeleniny, ochucená česnekem a majoránkou, zjemněná mlékem.
Ingredience:
200 g | brambor |
140 g | zmrazené polévkové zeleniny |
40 g | tuku |
20 g | hladké mouky |
1 l | vody |
1/4 l | mléka |
2 ks | malý stroužek česneku |
2 ks | rohlíku |
sušená petrželová nať | |
majoránka | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, pak vodu scedíme, ale necháme si ji na další použití
2. Jeden brambor rozmačkáme, utřeme s tukem, hladkou moukou, česnekem, solí a majoránkou, směs přidáme do zcezené vody z brambor
3. Podusíme na tuku zmrazenou zeleninovou směs, přidáme ji do polévky a asi 30 minut vaříme
4. Přidáme zbylé, na kolečka nakrájené brambory, petrželovou nať a hotovou polévku zalijeme mlékem
5. Podáváme s houskou nakrájenou na kostičky a osmaženou na tuku.