REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová polévka s jogurtem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z mrkve, chřestu, česneku, bazalkového pesta a jogurtu, zdobrená čerstvými bylinkami.


Ingredience:
250 gzeleného chřestu
200 gbílého jogurtu
2 lžíceolivového oleje
1 lžícebazalkového pesta
3 ksmrkve
2 ksstroužků česneku
1 lzeleninového vývaru
čerstvé bylinky na ozdobu
sůl

Postup:

1. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky, z chřestu odřízneme zdřevnatělé konce, stonky opláchneme a nakrájíme také na menší kousky
2. Do hrnce s rozehřátým oleje dáme nakrájenou mrkev, chřest, oloupané na jemno nasekané stroužky česneku a jen krátce vše osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu, teplotu snížíme a pozvolna vaříme 10 minut
3. Potom do vroucí polévky přidáme jogurt a za stálého míchání ho necháme srazit, poté polévku dochutíme bazalkovým pestem, podle potřeby osolíme a ozdobíme čerstvými bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy