Polévka z mrkve, chřestu, česneku, bazalkového pesta a jogurtu, zdobrená čerstvými bylinkami.
Ingredience:
250 g | zeleného chřestu |
200 g | bílého jogurtu |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | bazalkového pesta |
3 ks | mrkve |
2 ks | stroužků česneku |
1 l | zeleninového vývaru |
čerstvé bylinky na ozdobu | |
sůl |
Postup:
1. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky, z chřestu odřízneme zdřevnatělé konce, stonky opláchneme a nakrájíme také na menší kousky
2. Do hrnce s rozehřátým oleje dáme nakrájenou mrkev, chřest, oloupané na jemno nasekané stroužky česneku a jen krátce vše osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu, teplotu snížíme a pozvolna vaříme 10 minut
3. Potom do vroucí polévky přidáme jogurt a za stálého míchání ho necháme srazit, poté polévku dochutíme bazalkovým pestem, podle potřeby osolíme a ozdobíme čerstvými bylinkami.