Povařená zelenina vyskládaná do formy spolu s rozmixovaným masem, ve vodní lázni v troubě uvařená, servírovaná vychlazená, nakrájená na plátky. Zajímavá alternativa studeného předkrmu vhodného například na sváteční velikonoční stůl.
Ingredience:
400 g | kedluben |
400 g | brokolice |
300 g | zakysané smetany |
300 g | mrkve |
200 g | libového telecího masa |
2 ks | vejce |
petrželka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou, pod studenou tekoucí vodou propláchnutou zeleninu rozkrájíme a povaříme 4 minuty v mírně osolené vodě, pak ji vytáhneme a necháme okapat
2. Očištěné, na kostky nakrájené maso rozmixujeme, dáme do mísy, tu postavíme do ledové vody, vmícháme smetanu a vejce, vše osolíme a okořeníme pepřem, nakonec propasírujeme sítem
3. Maso a zeleninu navrstvíme do vymazané, nejlépe obdélníkové formy, tak, že masem začínáme a končíme
4. Formu uzavřeme, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a vaříme ve vodní lázni 45 minut
5. Necháme přes noc vychladnout, před podáváním zeleninovou paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky.