Čalamáda ze zelí, cibule, okurek a paprik.
Ingredience:
1 kg | bílého zelí |
1 kg | paprik |
1 kg | okurek |
1 kg | cibule |
Nálev: | |
300 g | cukru krystal |
500 ml | octa |
1 ks | balení přípravku Deko |
Postup:
- Zeleninu očistíme, nakrájíme na menší kousky (nebo kolečka) a zelí postrouháme.
- Nálev vytvoříme tak, že smícháme cukr s octem a sáčkem Deko, chvíli povaříme a necháme vychladnout.
- Přes noc naložíme zeleninu do nálevu a necháme v chladnu uležet.
- Do čistých sklenic naskládáme zeleninu i s nálevem a v dobře uzavřených sklenicích sterilujeme 15 minut od počátku varu při 90 °C.
- Skladujeme v temnu a chladnu!
– Výborně se hodí jako příloha k masům nebo na sendviče.
Poznámka:foto: D.M.