REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová čalamáda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čalamáda ze zelí, cibule, okurek a paprik.


Ingredience:
1 kgbílého zelí
1 kgpaprik
1 kgokurek
1 kgcibule
Nálev:
300 gcukru krystal
500 mlocta
1 ksbalení přípravku Deko

Postup:

1. Zeleninu očistíme, nakrájíme na menší kousky (nebo kolečka) a zelí postrouháme
2. Nálev vytvoříme tak, že smícháme cukr s octem a sáčkem Deko, chvíli povaříme a necháme vychladnout
3. Přes noc naložíme zeleninu do nálevu a necháme v chladnu uležet
4. Do čistých sklenic naskládáme zeleninu i s nálevem a v dobře uzavřených sklenicích sterilujeme 15 minut od počátku varu
5. Skladujeme v temnu a chladnu!

Doporučení:

– Výborně se hodí jako příloha k masům nebo na sendviče.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy