Polévka ze Španělska servírovaná vychlazená.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
6 ks | žlutých rajčat |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | bílého chleba |
1 ks | zelené papriky |
1 ks | salátové okurky |
600 ml | studené vody |
100 ml | bílého suchého vína |
4 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | octa |
1 lžíce | nastrouhané bílé cibule |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Chlebu odřízneme kůrky, potřeme ho utřeným česnekem, vložíme do misky, zalijeme olivovým olejem a necháme několik hodin stát
2. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky
3. Papriku zbavenou jadřinců, rajčata a nakrájenou okurku, petrželku a cibuli rozmixujeme
4. K chlebu přidáme sůl, ocet, kmín a vše se zeleninou promixujeme, pak dáme vychladit
5. Těsně před servírováním do směsi nalijeme studenou vodu a víno.