REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelené gazpacho

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka ze Španělska servírovaná vychlazená.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
6 ksžlutých rajčat
2 ksstroužky česneku
2 ksbílého chleba
1 kszelené papriky
1 kssalátové okurky
600 mlstudené vody
100 mlbílého suchého vína
4 lžíceolivového oleje
2 lžíceocta
1 lžícenastrouhané bílé cibule
petrželka
sůl

Postup:

1. Chlebu odřízneme kůrky, potřeme ho utřeným česnekem, vložíme do misky, zalijeme olivovým olejem a necháme několik hodin stát
2. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky
3. Papriku zbavenou jadřinců, rajčata a nakrájenou okurku, petrželku a cibuli rozmixujeme
4. K chlebu přidáme sůl, ocet, kmín a vše se zeleninou promixujeme, pak dáme vychladit
5. Těsně před servírováním do směsi nalijeme studenou vodu a víno.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy