V kuřecím vývaru povařená rajčata, prolisovaná zpět do polévky, ta servírovaná s vložkou domácích nudlí, ozdobená nastrouhaným sýrem.
Ingredience:
500 g | rajčat |
50 g | strouhaného sýru |
50 g | másla |
4 ks | stroužky česneku |
1 l | kuřecího vývaru |
hladká mouka | |
pepř | |
sůl | |
nudle jako vložka do polévky |
Postup:
1. Na kousky nakrájená rajčata zalijeme horkým vývarem a dusíme do měkka
2. Vývar scedíme a rajčata přes síto prolisujeme zpět do vývaru
3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a ochutíme česnekem a pepřem, osolíme a ještě chvíli vše provaříme
4. Přidáme zvlášť uvařené nudle
5. Polévku na talíři posypeme strouhaným sýrem.
Recept na domácí polévkové nudle najdete zde: Nudle.
Poznámka:Příprava jíšky viz. recept: Jíška.