Přes noc marinovaná vepřová žebírka, grilovaná na venkovním roštu grilu, servírovaná posypaná nadrobno nakrájenou šalotkou.
Ingredience:
1 kg | vepřových žebírek |
4 ks | šalotky |
Na marinádu: | |
2 lžičky | mleté čínské směsi pěti koření |
1/2 lžičky | chilli omáčky |
4 lžíce | tmavé sójové omáčky |
3 lžíce | tmavého hnědého cukru |
1 lžíce | strouhaného čerstvého zázvoru |
1 lžíce | slunečnicového oleje |
2 ks | stroužků česneku |
Postup:
1. Ze zadní části žebírek odstraníme blánu, pokud je třeba odstraníme přebytečný tuk a když jsou žebírka spojena, rozsekáme je
2. Vložíme je do mísy, přidáme mleté čínské směsi pěti koření, oloupané utřené stroužky česneku, na jemno nastrouhaný zázvor, chilli omáčku, sójovou omáčku, hnědý cukr, slunečnicový olej a pořádně promícháme, aby byla žebra rovnoměrně obalená
3. Přikryjeme fólií a necháme přes noc marinovat v lednici
4. Pak grilujeme na středně horkém grilu za občasného otáčení asi 30-40 minut, za občasného potření zbylou marinádou
5. Hotová žebírka posypeme oloupanou, na drobno nasekanou šalotkou a ihned podáváme s pečivem a kyselými okurkami.