REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žebírka marinovaná v marinádě ochucené pěti druhy koření

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc marinovaná vepřová žebírka, grilovaná na venkovním roštu grilu, servírovaná posypaná nadrobno nakrájenou šalotkou.


Ingredience:
1 kgvepřových žebírek
4 ksšalotky
Na marinádu:
2 lžičkymleté čínské směsi pěti koření
1/2 lžičkychilli omáčky
4 lžícetmavé sójové omáčky
3 lžícetmavého hnědého cukru
1 lžícestrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžíceslunečnicového oleje
2 ksstroužků česneku

Postup:

1. Ze zadní části žebírek odstraníme blánu, pokud je třeba odstraníme přebytečný tuk a když jsou žebírka spojena, rozsekáme je
2. Vložíme je do mísy, přidáme mleté čínské směsi pěti koření, oloupané utřené stroužky česneku, na jemno nastrouhaný zázvor, chilli omáčku, sójovou omáčku, hnědý cukr, slunečnicový olej a pořádně promícháme, aby byla žebra rovnoměrně obalená
3. Přikryjeme fólií a necháme přes noc marinovat v lednici
4. Pak grilujeme na středně horkém grilu za občasného otáčení asi 30-40 minut, za občasného potření zbylou marinádou
5. Hotová žebírka posypeme oloupanou, na drobno nasekanou šalotkou a ihned podáváme s pečivem a kyselými okurkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy