REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zázvorové perníčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené perníčky z těsta z mouky, mletého zázvoru, medu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
100 gmedu
60 gmásla
50 gtřtinového cukru
1 ksžloutek
1/2 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
1 lžícemletého zázvoru
špetka kardamomu
špetka mleté skořice
špetka tlučeného hřebíčku
hladká mouka na vál

Postup:

1. V kastrůlku necháme rozpustit máslo, třtinový cukr, med a necháme vychladnout
2. Do mísy prosijeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme mletý zázvor, špetku kardamomu, mleté skořice i tlučeného hřebíčku, připravenou tekutou směs, žloutek a vypracujeme tužší těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici 1 hodinu odležet
3. Pak z těsta vyválíme na pomoučeném vále plát o síle 5 mm a vykrájíme různé tvary, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova.

Doporučení:

Perníčky můžeme polít bílou cukrovou polevou a ozdobit oloupanými mandlemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy