V troubě upečené perníčky z těsta z mouky, mletého zázvoru, medu a dalších ingrediencí.
Ingredience:
300 g | polohrubé mouky |
100 g | medu |
60 g | másla |
50 g | třtinového cukru |
1 ks | žloutek |
1/2 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
1 lžíce | mletého zázvoru |
špetka kardamomu | |
špetka mleté skořice | |
špetka tlučeného hřebíčku | |
hladká mouka na vál |
Postup:
1. V kastrůlku necháme rozpustit máslo, třtinový cukr, med a necháme vychladnout
2. Do mísy prosijeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme mletý zázvor, špetku kardamomu, mleté skořice i tlučeného hřebíčku, připravenou tekutou směs, žloutek a vypracujeme tužší těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici 1 hodinu odležet
3. Pak z těsta vyválíme na pomoučeném vále plát o síle 5 mm a vykrájíme různé tvary, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova.
Perníčky můžeme polít bílou cukrovou polevou a ozdobit oloupanými mandlemi.