REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zázvorové sušenky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené sušenky z mouky, másla, medu, mléka, kandovaného zázvoru a koření, nakonec ozdobené cukrovou pastou.


Ingredience:
90 gmedu
75 gpolohrubé mouky
40 gkandovaného zázvoru
20 gmásla
2 lžičkymléka
1/2 lžičkyperníkového koření
1/4 lžičkyjedlé sody
Na dohotovení:
1,5 lžícevroucí vody
200 gmoučkového cukru

Postup:

1. Na slabém plameni v rendlíku zahřejeme máslo s medem, pak přivedeme k varu, necháme 2 minuty probublávat, odstavíme z tepla a necháme mírně zchladnout
2. Potom zchladlou směs promícháme s polohrubou moukou, jedlou sodou, perníkovým kořením a na malé kousky nakrájeným kandovaným zázvorem
3. Nakonec vmícháme mléko a vypracujeme řidší těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme zcela zchladnout
4. Pak z těsta vyválíme válec 6×10 cm a po 2 mm z něho odkrojíme plátky, přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 8-10 minut
5. Do mísy dáme moučkový cukr, přidáme vroucí vodu a dokonale promícháme do husté pasty, kterou potom ozdobíme vychladlé sušenky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy