Pečené sušenky z mouky, másla, medu, mléka, kandovaného zázvoru a koření, nakonec ozdobené cukrovou pastou.
Ingredience:
90 g | medu |
75 g | polohrubé mouky |
40 g | kandovaného zázvoru |
20 g | másla |
2 lžičky | mléka |
1/2 lžičky | perníkového koření |
1/4 lžičky | jedlé sody |
Na dohotovení: | |
1,5 lžíce | vroucí vody |
200 g | moučkového cukru |
Postup:
1. Na slabém plameni v rendlíku zahřejeme máslo s medem, pak přivedeme k varu, necháme 2 minuty probublávat, odstavíme z tepla a necháme mírně zchladnout
2. Potom zchladlou směs promícháme s polohrubou moukou, jedlou sodou, perníkovým kořením a na malé kousky nakrájeným kandovaným zázvorem
3. Nakonec vmícháme mléko a vypracujeme řidší těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme zcela zchladnout
4. Pak z těsta vyválíme válec 6×10 cm a po 2 mm z něho odkrojíme plátky, přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 8-10 minut
5. Do mísy dáme moučkový cukr, přidáme vroucí vodu a dokonale promícháme do husté pasty, kterou potom ozdobíme vychladlé sušenky.