REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zázvorové nudle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené nudle servírované s omáčkou ze zázvoru, hub a dalších ingrediencí.


Ingredience:
375 gstředně silných vaječných nudlí
300 gčerstvých hub šiitake
2 lžíceolivového oleje
2 lžíceústřicové nebo rybí omáčky
2 lžíce sójové omáčky
8 ksjarních cibulek
kousek zázvoru (5 cm)
voda
olej

Postup:

1. Nudle uvaříme ve vroucí vodě doměkka podle návodu na obalu, pak přendáme do mísy a prokapeme olivovým olejem, aby se k sobě nelepily
2. Na rozehřátém oleji dáme najemno nastrouhaný zázvor, přidáme čerstvé houby šiitake, přilijeme trochu vody a opékáme jednu minutu
3. Pak přidáme uvařené nudle, promícháme, asi 2 minuty zahříváme a nakonec vmícháme na tenké nudličky nakrájené jarní cibulky, ústřicovou (rybí) omáčku, sójovou omáčku, podle chuti olivový olej a podáváme.

Poznámka:

Šiitake – jedlá houba původem z východní Asie. Dnes je již s úspěchem pěstována i mimo východní Asii. Česky se nazývá houževnatec jedlý. Je značně oblíbená pro své využití v kuchyni, hlavně v čínské a v dalších kuchyních Asie. Dá se koupit v obchodních řetězcích nebo ve speciálních asijských obchodech.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy