Thajské jídlo podávané s jasmínovou rýží a sójovou omáčkou terijaky.
Ingredience:
400 g | kuřecích prsou |
200 g | mražené brokolice |
90 g | medu |
4 ks | jarní cibulky |
1 ks | citronu |
1 ks | stroužku česneku |
80 ml | rybí omáčky |
1 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | zázvoru |
Postup:
1. Kuřecí prsa očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky, očištěné cibulky nasekáme i s natí nadrobno, oloupaný zázvor nakrájíme na nudličky a dobře omytý citron na tenká kolečka
2. Ve woku rozpálíme olej, přidáme kuřecí nudličky, zázvor, oloupaný, na tenké plátky nakrájený stroužek česneku a za stálého míchání zprudka opékáme asi 3 minuty
3. Pak přidáme brokolici nakrájenou na menší kousky, rybí omáčku, med, plátky citronu, nasekané jarní cibulky a za stálého míchání opékáme, dokud brokolice nezměkne
4. Podáváme na lůžku z jasmínové rýže a sójovou omáčkou terijaky.
Terijaky omáčku lze koupit ve zdravé výživě.