REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zázvorovo-citronové kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Thajské jídlo podávané s jasmínovou rýží a sójovou omáčkou terijaky.


Ingredience:
400 gkuřecích prsou
200 gmražené brokolice
90 gmedu
4 ksjarní cibulky
1 kscitronu
1 ksstroužku česneku
80 mlrybí omáčky
1 lžíceolivového oleje
1 lžícezázvoru

Postup:

1. Kuřecí prsa očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky, očištěné cibulky nasekáme i s natí nadrobno, oloupaný zázvor nakrájíme na nudličky a dobře omytý citron na tenká kolečka
2. Ve woku rozpálíme olej, přidáme kuřecí nudličky, zázvor, oloupaný, na tenké plátky nakrájený stroužek česneku a za stálého míchání zprudka opékáme asi 3 minuty
3. Pak přidáme brokolici nakrájenou na menší kousky, rybí omáčku, med, plátky citronu, nasekané jarní cibulky a za stálého míchání opékáme, dokud brokolice nezměkne
4. Podáváme na lůžku z jasmínové rýže a sójovou omáčkou terijaky.

Doporučení:

Terijaky omáčku lze koupit ve zdravé výživě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy