REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závitek z mořského jazyka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené závitky z mořského jazyka naplněné špenátem a lososem, podávané s omáčkou ze smetany, vína, šalotky a šafránu.


Ingredience:
540 gfilet z mořského jazyka
200 gkořenové zeleniny (mrkve, celeru, petržele)
200 gšpenátu bez stonků
120 gmořského lososa
300 mlvody
80 mlbílého vína
5 kslístků bazalky
4 kssilnějších dlouhých stvolů pažitky
divoké koření
rybí koření
Na omáčku:
200 mlsmetany
80 mlbílého vína
40 gšalotky
40 gmásla
špetka mletého šafránu
sůl

Postup:

1. Špenát spaříme vroucí vodou, následně přelijeme studenou vodou a vymačkáme, lososa nakrájíme na 4 proužky
2. Očištěné filety rozložíme, posypeme rybím kořením, poklademe špenátem a proužky lososa, poté plátky svineme a převážeme pažitkou
3. Do hrnce vlijeme vodu, víno, přidáme divoké koření, bazalku, očištěnou na menší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, závitky pokladem na pařáček do hrnce a pod pokličkou vaříme na mírném ohni 10 minut
4. Oloupanou na drobno nakrájenou šalotku necháme zesklovatět na rozehřátém másle, zalijeme ji bílým vínem a chvíli povaříme, potom přilijeme smetanu, přivedeme k varu, přidáme špetku mletého šafránu, povaříme do zhoustnutí, pak omáčku prošleháme, osolíme a podáváme se závitky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy