REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařený pstruh

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do kolečka svázaní pstruzi uvaření v mírně osolené vodě spolu s petrželovou natí.


Ingredience:
4 kspstruhů
1 kscitrónu
sušená petrželová nať
petrželka
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Pstruhy necháme částečně rozmrazit a potom nití navlečenou v jehle protáhneme ocas a hlavu a svážeme je do kolečka
2. Ryby vložíme do vroucí osolené vody s kmínem a petrželovou natí, když se začne voda opět vařit, zmírníme příkon energie a pomalým varem vaříme dále (že je rybí maso uvařené poznáme podle nápadně vystouplé oční bulvy)
3. Nejlépe děrovanou lopatkou ryby vytáhneme, nitě přetrhneme a odstraníme, rozdělíme na nahřáté talíře
4. Jednotlivé porce zdobíme petrželkou a kouskem citrónu.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme vařené brambory.

Poznámka:

K vařeným rybám podáváme horké máslo nebo holandskou omáčku, či nějaký typ pikantní majonézy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy