REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závitky z filé a chřestu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pošírované plátky ryby okořeněné, plněné chřestem, posypané strouhaným sýrem a zalité omáčkou.


Ingredience:
600 gfiletů z mořského jazyka
300 gčerstvého chřestu
80 gstrouhaného sýra
300 mlbílého vína
250 mlsmetany (33 %)
1 ksšalotky
1 lžícemásla
1 lžicenasekaných bylinek (kopr, bazalka, pažitka)
1 lžička vegety
1 lžičkakari koření
1 lžičkakoření na ryby
bylinky na pošírování (kopr, bazalka)
voda
sůl

Postup:

1. Na okraj každého plátku ryby položíme část oloupaného a na špalíčky nakrájeného chřestu, zabalíme zajistíme párátky a posypeme rybím kořením
2. Do kastrůlku nalijeme 200 ml vína rozmíchaného s troškou vody, přidáme nasekanou bazalku a kopr, vložíme pařáček, na který položíme rybí závitky a pošírujeme nad párou asi 15 minut, krátce před koncem posypeme závitky nastrouhaným sýrem
3. Na rozpáleném másle orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme kari koření, zalijeme zbylým vínem a necháme provařit, pak přilijeme smetanu a vaříme do zhoustnutí omáčky
4. Nakonec omáčku přecedíme, ochutíme vegetou, nasekaným koprem, bazalkou, pažitkou a krátce prohřejeme, dle chuti osolíme solí
5. Závitky servírujeme přelité omáčkou.

Doporučení:

Závitky podáváme například s vařenými bramborami a dušenou mrkví.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy