REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závin z mletého masa s holandskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závin z listového těsta, plněný kapustovými listy promíchanými s masovou směsí, upečený dozlatova, podávaný s holandskou omáčkou.


Ingredience:
750 gkapusty + voda
500 gmletého masa
50 gslaniny
2 ksvajec
2 ksžloutků na potření
1 kscibule
1 ksrohlíku
2 lžícezakysané smetany
1 balíčeklistového těsta + mouka na pomoučení válu
mletý pepř
tymián
sůl
Na omáčku:
3 lžícebílého vína
100 grozpuštěného másla
2 ksžloutků
citronová šťáva
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kapustu omyjeme, očistíme, rozebereme na listy, krátce blanšírujeme ve slané vodě, pak prudce zchladíme pod studenou vodou, necháme okapat a velké listy naskládáme přes sebe do obdélníku cca 40 x 50 cm, ostatní nasekáme na drobno
2. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu a vyválíme na plát asi 30 x 40 cm
3. Slaninu nakrájenou na kostičky necháme v pánvi rozpustit, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, nasekanou kapustu a promícháme
4. Mleté maso smícháme s rohlíkem ve vodě namočeným, vyždímaným a rozdrobeným, přidáme směs z pánve, vejce, zakysanou smetanu, promícháme a ochutíme pepřem, tymiánem a solí
5. Připravenou směs rovnoměrně rozetřeme na kapustové listy, zavineme z užší strany a rozetřeme na listové těsto, zavineme, okraje pevně přitiskneme, aby nádivka nevytekla, potřeme žloutky
6. Dáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 45 minut)
7. Mezitím připravíme omáčku; žloutky i víno ušleháme v teplé vodní lázni do pěny, pomalu, za stálého šlehání přilijeme rozpuštěné máslo a vzniklou hustou omáčku ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy