REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závin se zelím a anglickou slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z receptů blogerky Elly, která tento recept připravila ve spolupráci s Herou. Jedná se o slaný závin upečený v troubě pěklně dozlatova, naplněný podušeným kysaným zelím a orestovanou anglickou slaninou.


Ingredience:
Na těsto:
400 ghladké mouky
100 mlvlažného mléka
100 mlvlažné vody
1 sáčeksušeného droždí
3 lžíceHery máslová příchuť
1 lžičkasoli
Na náplň:
300 gkysaného zelí
250 ganglické slaniny
1 lžíceoleje na smažení
1 kscibule
pepř podle chuti
kmín
sůl
Ostatní:
1 ksbílek na potření
kmín na posypání

Postup:
  1. Sypké suroviny – droždí, sůl a mouku, smíchejte dohromady, přidejte vlažnou vodu s mlékem a Heru, vypracujte nelepivé těsto, které nechejte hodinu kynout pod utěrkou, na teplém místě
  2. Mezitím si připravte náplň, která musí vychladnout; cibuli nakrájejte na drobné kostičky, anglickou slaninu na kostičky trochu větší, zelí nechejte v cedníku okapat, kdo chce zelí méně kyselé, může ho ještě propláchnout vodou a nechat okapat
  3. Ve velké pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli a slaninu dokřupava, přidejte kysané zelí, promíchejte a dejte opět do cedníku, odkape přebytečná mastnota, nechejte úplně vychladnout
  4. Vykynuté těsto rozválejte na placku, dejte na ni vychladnutou náplň, pevně zarolujte a dejte do pekáče vyloženého pečícím papírem, potřete bílkem a posypejte kmínem
  5. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 35 minut, dokud závin nezezlátne
  6. Nechejte trochu vychladnout, ovšem můžete ho podávat i teplý.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy