REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závin se zelím a uzeným

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dozlatova upečený závin z listového těsta naplněný směsí z podušeného zelí, paprik a uzeného masa.


Ingredience:
500 glistového těsta
400 guzeného masa
400 gkysaného zelí
2 lžícestrouhanky
2 lžícesádla
2 ksčervené kapie
2 kscibule
1 ksvejce na potření
mletý černý pepř
celý kmín
cukr
sůl
papír na pečení

Postup:

1. Oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli necháme na rozpuštěném sádle zesklovatět
2. Přidáme na kostičky nakrájené uzené, lžičku kmínu, maso orestujeme
3. Do pánve přidáme zelí bez nálevu, papriky zbavené jadřinců a nakrájené na proužky, směs krátce podusíme, dochutíme ji cukrem a mletým pepřem, necháme vychladnout
4. Listové těsto rozválíme na tenčí obdélníkový plát a poprášíme ho strouhankou, poklademe zelnou náplní a svineme do tvaru závinu
5. Závin opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem
6. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme závin dozlatova, tedy asi 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy