Listové těsto plněné špenátem a proužky ryby, stočené do závinu, upečené dozlatova.
Ingredience:
500 g | listového těsta |
150 g | lososa |
150 g | candáta |
1 ks | vejce na potření |
mouka na pomoučení | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na náplň: | |
300 g | mraženého špenátu |
5 lžic | smetany na vaření |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | malé cibule |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a oloupané stroužky česneku na nudličky
2. Očištěné ryby omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké proužky, osolíme a opepříme
3. Listové těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na pomoučeném vále na 2 placky
4. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rozmrazený špenát, smetanu, ochutíme solí i pepřem a krátce podusíme
5. Hotový zchladlý špenát rozdělíme na vyválené těsto, poklademe proužky ryby, svineme, dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut).
Do náplně můžeme také přidat na plátky nakrájené žampiony.