REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závin z listového těsta plněný špenátovou směsí, lososem a candátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto plněné špenátem a proužky ryby, stočené do závinu, upečené dozlatova.


Ingredience:
500 glistového těsta
150 glososa
150 gcandáta
1 ksvejce na potření
mouka na pomoučení
mletý pepř
sůl
Na náplň:
300 gmraženého špenátu
5 lžicsmetany na vaření
2 ksstroužků česneku
1 ksmalé cibule
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a oloupané stroužky česneku na nudličky
2. Očištěné ryby omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké proužky, osolíme a opepříme
3. Listové těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na pomoučeném vále na 2 placky
4. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rozmrazený špenát, smetanu, ochutíme solí i pepřem a krátce podusíme
5. Hotový zchladlý špenát rozdělíme na vyválené těsto, poklademe proužky ryby, svineme, dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut).

Doporučení:

Do náplně můžeme také přidat na plátky nakrájené žampiony.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy