REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závin z listového těsta se špenátem, šunkou a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plát listového těsta pokladený plátky sýra a šunky, potřený prochladlým podušeným špenátem, zamotaný do tvaru závinu, ten potřený rozšlehaným vejcem a upečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
1 balenílistového těsta
1 baleníplátků goudy
1 baleníplátků šunky
300 gmraženého špenátu
3-4 lžícemetany ke šlehání
1 lžícehladké mouky
1 lžícesádla
3 ksstroužky česneku
2 ksvejce (jedno do špenátu a jedno na potření závinu)
1 kscibule
papír na pečení

Postup:
  1. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na jemno pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět, nasypeme mouku a vymícháme světlou jíšku, pak přidáme nerozmrazený špenát, přilijeme smetanu a na mírném plameni za občasného míchání necháme špenát rozmrazit, ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem, je-li potřeba, podlijeme trochou vody, nakonec přidáme rozšlehané vejce, které nám špenát zahustí, už jen krátce prohřejeme
  2. Listové těsto rozbalíme, rozválíme na slabší plát na pomoučené pracovní ploše
  3. Na těsto rozložíme plátky sýra a šunky, rozprostřeme prochladlý špenát, svineme, do tvaru závinu, opatrně závin přendáme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem
  4. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme dozlatova, tedy asi 30 minut.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

GIUNCATA s medvědím česnekem

Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.

číst dále ...

Lahodný listový špenát – zkuste jej trochu jinak

Než začnou letní paprsky opravdu silně hřát, objevíte na trzích i v supermarketu lahodný čerstvý listový špenát. A že nevíte, jak s ním naložit nebo vám připadá fádní? Opak je pravdou! Připravíte z něj perfektní přílohu i dokonalý salát. Inspirujte se našimi tipy.

číst dále ...

Čarujte s kedlubnou a připravte netradiční dobroty

Kedlubna, tvrdá a šťavnatá zelenina, jejíž čas přichází v květnu. Také ji milujete čerstvou a křupavou a vždy vás pak bolí břicho? Není divu, na žaludek umí být pěkně těžká. Co takhle z ní ale připravit lehčí a zajímavější pokrmy, které překvapí třeba nečekanou návštěvu? S kedlubnou se dá totiž v kuchyni přímo kouzlit! A že jste dosud nevěděli jak? My vám to ukážeme.

číst dále ...

Bio MatchaTea Harmony už počtvrté produktem roku

Produkt Bio MatchaTea Harmony obhájil pozici vítěze v soutěži Heureka.cz Produkt roku 2019 v kategorii čajů. Ocenění bylo uděleno na základě vyhodnocení nejpopulárnějších výrobků v jednotlivých kategoriích dle zájmu spotřebitelů. Zohledněn byl počet vyhledávání, oblíbenost a zájem spotřebitelů. Ocenění tedy není výsledkem rozhodnutí komise, ale opravdové spokojenosti a zájmu zákazníků.

číst dále ...

Do roku 2030 bude 25 procent půdy v ekologickém zemědělství, rozhodla Evropská komise

Až čtvrtina veškeré zemědělské půdy by do roku 2030 měla být v členských státech Evropské Unie ekologicky obhospodařována. Rozhodla o tom na dnešním jednání Evropská komise. Vedle toho by se měla posílit poptávka po biopotravinách například prostřednictvím odbytu ve veřejném stravování. Oba cíle jsou součástí aktuálně projednávané strategie známé pod názvem European Green Deal. Odborníci i ekologičtí zemědělci opatření vítají.

číst dále ...

Hořkokyselý ledový čaj (nejen) pro hejtry v Bageterii Boulevard

Vítězství ve výzvě o nejlepší bagetu v soutěži MasterChef Česko nemohou Pavlíně Lubojatzky někteří internetoví diskutéři zapomenout. (Nejen) pro hejtry si připravila Bageterie Boulevard odpověď v podobě limitované edice hořkokyselého čaje, určeného pro všechny „zahořklé a vykyslé“, kteří by se jím měli zchladit a s čistou hlavou dát šanci Vítězné bagetě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy