Oblíbenou vinnou klobásu, místo klasického opečení, můžeme využít i jinak, například vymačkaný obsah klobásy můžeme použít k naplnění závinu z listového těsta spolu se špenátem.
Ingredience:
500 g | vinné klobásy |
500 g | zmrazeného špenátu |
450 g | listového těsta |
2 ks | stroužky česneku |
hladká mouka | |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Špenát podusíme na másle, ochutíme česnekem, osolíme, opepříme.
- Vinnou klobásu vymačkáme do misky, rozmícháme vidličkou, můžeme podle chuti náplň dochutit (například špetkou muškátového květu, pepřem, nasekanou petrželkou, natí jarní cibulky atd.).
- Na pomoučněném vále rozválíme z listového těsta 2 pláty, potřeme podušeným špenátem, potom náplní vinné klobásy. Svineme, položíme na plech vyložený pečícím papírem, na několika místech závin propíchneme.
- Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme, až listové těsto na povrchu začne zlátnout.
- Vychladnutý závin nakrájíme a podáváme.
Text i foto: D.M.