REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závin s ricottou a špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný závin z listového těsta plněný ricottou a špenátem.


Ingredience:
Recept na dvě nohavice:
1 bal.listového těsta
1 ksvajíčka
300 gsýru ricotta
300 glistového špenátu (mražený)
olej
hladká mouka
vegeta

Postup:

1. Na pomoučeném stole rozválíme válečkem listové těsto tak, aby nám vznikly dva samostatné obdélníky (výška těsta cca 2-3 mm)
2. Rovnoměrně po ploše těsta rozházíme nastrouhanou ricottu smíchanou s na kousky nakrájeným špenátem
3. Posypeme vegetou (dle chuti jiným typem koření jako např: pepřovým kořením, červenou paprikou …)
4. Oba pláty těsta s náplní úhledně zabalíme do dvou nohavic (překládáme těsto na cca tři třetiny tak, aby část těsta byla i uvnitř zabaleného závinu)
5. Závin položíme na dobře promaštěný pečicí tác, nebo použijeme pečicí papír
6. V hrnečku dobře metličkou promícháme vejce a tím pak záviny potřeme štětcem nebo husím perem
7. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 150-160 °C a pečeme dozlatova cca 15 minut
8. Naporcujeme, posypeme trochou ricotty a podáváme jak za tepla, tak i za studena.

Doporučení:

Jako další část vložky do závinu použijte např. na tenké plátky pokrájené žampióny, které necháte na oleji (ve fritéze) tři minuty orestovat dozlatova a pak je přidáte k ricottě se špenátem.

Poznámka:

Část ricotty můžeme nahradit i nastrouhaným eidamem (cca 1/3).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy