REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zaváté kotlety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V mouce a strouhance obalené a jogurtové marinádě máčené vepřové kotlety, upečené v troubě doměkka. Pikantní pokrm.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety bez kosti
100 ghladké mouky
50 gsekaných ořechů
strouhanka
pepř
sůl
Na marinádu:
1 kelímekbílého neochuceného jogurtu
1 lžícečerstvé řeřichy
1 lžičkamajoránky
2 ksstroužky česneku
grilovací koření

Postup:

1. Kotlety naklepeme a na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, po obou stranách obalíme v hladké mouce
2. Řeřichu nadrobno nasekáme a nasypeme do jogurtu, přidáme utřený česnek rozemnutou majoránku a grilovací koření ,směs promícháme a postupně v ní namáčíme kotlety obalené v mouce
3. Na závěr maso obalíme ve strouhance, kterou promícháme s jemně rozsekanými ořechy
4. Pečeme po obou stranách 7-8 minut.

Doporučení:

Kotlety podáváme s brambory nebo hranolky a zeleninovou oblohou.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy