V mouce a strouhance obalené a jogurtové marinádě máčené vepřové kotlety, upečené v troubě doměkka. Pikantní pokrm.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | vepřové kotlety bez kosti |
100 g | hladké mouky |
50 g | sekaných ořechů |
strouhanka | |
pepř | |
sůl | |
Na marinádu: | |
1 kelímek | bílého neochuceného jogurtu |
1 lžíce | čerstvé řeřichy |
1 lžička | majoránky |
2 ks | stroužky česneku |
grilovací koření |
Postup:
1. Kotlety naklepeme a na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, po obou stranách obalíme v hladké mouce
2. Řeřichu nadrobno nasekáme a nasypeme do jogurtu, přidáme utřený česnek rozemnutou majoránku a grilovací koření ,směs promícháme a postupně v ní namáčíme kotlety obalené v mouce
3. Na závěr maso obalíme ve strouhance, kterou promícháme s jemně rozsekanými ořechy
4. Pečeme po obou stranách 7-8 minut.
Kotlety podáváme s brambory nebo hranolky a zeleninovou oblohou.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek