REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zavařený lilek s mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařený lilek s mrkví, zavařený s cibulí, česnekem, směsí oleje a octa.


Ingredience:
Na 2 sklenice:
8 kskuliček pepře
3 ksmrkví + voda + sůl
2 kslilků + voda
1 ksmalé cibule
bílý vinný ocet
česnek
olej

Postup:

1. Lilky omyjeme a povaříme 8 minut ve vodě, pak nakrájíme na plátky
2. Mrkev očistíme, nakrájíme na tenčí kolečka, která povaříme do poloměkka v lehce osolené vodě
3. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a stroužky česneku oloupeme
4. Do vymytých a vypařených suchých sklenic vkládáme střídavě plátky lilku, kolečka mrkve i cibule a stroužky česneku
5. Naplněné sklenice dolijeme směsí oleje a octa (na každé 2 lžíce oleje dáme 1 lžíci octa), přidáme 4 kuličky pepře, uzavřeme a zavařujeme 20 minut při 85 °C.

Doporučení:

Můžeme také oloupané stroužky česneku utřít a pak jimi potřít plátky uvařeného lilku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy