REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zavařený okurkový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve sladkokyselém nálevu naložená kolečka nakrájené okurky spolu s křenem a cibulí, zavařená.


Ingredience:
2,5 kgpolních okurek
750 gcibule
1 lžícestrouhaného křenu
sůl
Na nálev:
300 gcukru
1,5 lvody
0,5 locta

Postup:

1. Okurky oloupeme a nakrouháme na kolečka, cibuli nakrájíme na tenká kolečka s promícháme ji s okurkami
2. Přidáme lžíci nastrouhaného křene, posolíme a necháme 2 hodiny odležet aby si okurky pustily vodu
3. Přebytečnou vodu slijeme a mírně vymačkáme, plníme do sklenic a zalijeme teplým lákem, sterilujeme 15-20 minut při 85 °C.

Příprava láku:
Vodu smícháme s octem a cukrem, vše přivedeme k varu, ale dále nevaříme, nálev necháme mírně vychladnout.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy